Intrebari frecvente


In timp, pe masura exercitarii profesiei, am constatat ca exista foarte multe intrebari care sunt puse specialistilor nostri atat de clienti cat si de alte persoane interesate cu privire la aerul conditionat. Suntem bucurosi sa impartasim din experienta noastra atat clientilor nostri cat si altor persoane interesate. De aceea, asteptam cu interes intrebarile dumneavoastra sau orice alte nelamuriri. Puteti sa ne contactati pentru a gasi raspuns la toate intrebarile dumneavoastra.

Prin aceasta sectiune dorim sa lamurim anumite aspecte specifice aerului conditionat:

Procesul de conditionare a aerului presupune modificarea proprietatilor acestuia (in special proprietatile aerului cu privire la temperatura si umiditate) pentru ca acestea sa atinga conditii mai favorabile decat cele existente in mod implicit. In texte si in literatura de specialitate, aerul conditionat este referit prin acronimul AC sau A/C.

BTU/h (British Thermal Units/hour) este un indicator care arata capacitatea de racire pe ora a aerului conditionat.

SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) exprima eficienta consumului de energie electrica pentru un aer conditionat. Cu cat indicatorul SEER este mai ridicat, cu atat scade nivelul de energie electrica consumata. SEER se calculeaza ca raport intre BTU/h si numarul de wati consumati.

Raspunsul la aceasta intrebare depinde de la caz la caz, in functie de vechimea aparatului si daca in timp au fost realizate revizii periodice ale acestuia. Durata medie de viata a unui aparat conditionat este de aproximativ 8 ani, cu precizarea ca pentru mentinerea calitatilor de conditionare a aerului, aparatul trebuie revizuit cu regularitate. Noile generatii de aparate conditionate prezinta tehnologii superioare fata de aparatele conditionate vechi, consuma cu pana la 30% mai putina energie electrica, nu fac zgomot si timpii de racire sunt mult mai mici. Uneori trebuie luat in considerare ca reparatia unui aer conditionat vechi este atat de costisitoare incat schimbul acestuia cu unul nou este o solutie mai buna. Surplusul platit la achizitia aparatului nou se recupereaza aproape intr-un timp relativ scurt printr-un consum mai mic la energia electrica.

Aerele conditionate de generatie noua prezinta optiuni de curatare si purificare a aerului de microorganisme, alergeni si praf. Cu toate acestea, daca este folosit fara sa se tina cont de specificatiile tehnice, aerul conditionat poate interfera cu buna functionare a organismului uman. Pentru functionarea optima a aparatului trebuie avute in vedere revizii periodice pentru schimbarea filtrelor si curatarea in interior pentru a impiedica dezvoltarea microorganismelor. Totodata, este foarte important ca aerul conditionat sa nu fie setat la o diferenta semnificativa (10 grade) fata de temperatura din exterior intrucat organismul uman nu se poate adapta la schimbari bruste de temperatura. Daca exista probleme de sanatate (in special a cailor respiratorii, astm etc.) cel mai bine ar fi ca inainte de achizitionare sa fie consultat un medic specialist.

Avem o baza de date pe care o actualizam in mod periodic cu manuale de utilizare in limba romana pentru aparate de aer conditionat. Punem la dispozitia clientilor nostri in mod gratuit manualul de utilizare de care are nevoie in masura in care acesta este disponibil.

Testimoniale clienti