4 motive sa faci revizia aparatului de aer conditionat din locuinta ta


Revizie aparate de aer conditionat

Revizia aparatului de aer conditionat este o etapa necesara ce are un caracter de normalitate in viata oricarui aparat de aer conditionat si este realizata pentru a asigura o buna functionare a sistemului in conditii optime, pe o durata de timp cat mai indelungata. Totodata, realizarea procedurilor care tin de revizia si mentenanta aparatului de aer conditionat denota o viziune optima asupra conservarii proprietatilor aparatului, iar o indeplinire a procedurilor la timp conduce la evitarea situatiilor neplacute si disconfortul cauzat de o functionare greoaie sau chiar deloc a aparatului.

Avantajele reviziei aparatelor de aer conditionat

 1. Mentinerea starii de bine si sanatate:
  • Calitatea aerului care este respirat are un impact major asupra sanatatii. Prin revizia aparatului de aer conditionat se mentin calitatile de conditionare la parametrii optimi de functionare. In timp, datorita conditionarii aerului, in filtre, pe fante, ventilator, pe tuburile vaporizatorului etc. se formeaza colonii intregi de microorganisme, spori de mucegai, fungi si virusi care afecteaza sanatatea persoanelor. In aceste conditii, o revizie completa este imperios necesara, intrucat are un impact semnificativ asupra prevenirii imbolnavirilor datorate inhalarii de microorganisme nocive sanatatii.
  • Orice miros aflat intr-o incapere denota existenta unor particule chimice in aer. Poate ca nu are un efect toxic semnificativ, insa la inhalarea acestuia se creeaza un disconfort in respiratie. Alte tipuri de disconfort apar si datorita existentei fumului de tigara, aerului statut din incaperi etc. Aceste tipuri de disconfort nu se rezolva printr-o aerisire a incaperii, avand in vedere faptul ca si aerul din exterior este poluat in cele mai multe zone, avand un miros caracteristic de esapament, fiind, totodata, si foarte cald in timpul zilelor caniculare. In aceste conditii, senzatia de aer racoros si placut respiratiei se obtine, in multe cazuri, numai printr-o conditionare optima a aerului cu ajutorul unui aparat care functioneaza corect in timp, iar o functionare corecta se obtine numai printr-o revizie corecta si completa.
  • Fara un motiv aparent, starea de oboseala prelungita poate fi cauzata de temperatura prea ridicata in incaperi. Temperatura si umiditatea afecteaza modul in care functioneaza organismul uman. Atunci cand temperatura si umiditatea aerului inregistreaza valori prea ridicate sau prea scazute, organismul uman incearca sa se adapteze la aceste valori improprii, ducand la o stare generala de oboseala si stres. O stare prelungita de oboseala si stres afecteaza sistemul imunitar si poate duce la imbolnaviri. Un aer conditionat care functioneaza corect printr-o revizie optima, inlatura acest stres si are un impact pozitiv asupra starii de bine a organismului.
 2. Prelungirea duratei de viata a aparatelor de aer conditionat cu pana la 5 ani. Printr-o revizie corecta si completa, se verifica daca un aparat de aer conditionat functioneaza in conditii normale si se stabilesc eventualele defectiuni. Avand in vedere ca defectiunile minore produc, in timp, stricaciuni majore ce necesita reparatii costisitoare, printr-o revizie corecta, se mentin caracteristicile si calitatile aparatului la un nivel de functionare optima. Spre exemplu, daca filtrele aparatului sunt imbacsite cu depuneri de praf acumulate in timp, pentru a forta aerul sa circule prin aceste filtre, piesele si intreg ansamblul este suprasolicitat, ducand in timp la o uzura anormala a pieselor, fapt ce cauzeaza defectiuni costisitoare.
 3. Consum optim de energie electrica. In masura in care piesele inregistreaza o functionare ingreunata ca urmare a mai multor factori – de exemplu: depuneri de praf pe filtre, pe tuburile vaporizatorului, pe ventilator etc., nivel scazut de agent refrigerent si/sau presiune incorecta, fante indoite – in mod automat, creste consumul de energie electrica intrucat aparatul are nevoie de o forta electrica mai mare pentru a contrabalansa efectul negativ cauzat de o functionare de ansamblu ingreunata. Printr-o revizie corecta si completa, se asigura un consum optim de energie electrica, intrucat piesele si intreg ansamblul este adus la un nivel optim de functionare.
 4. Efort financiar scazut. Datorita procedurilor de revizie ale aparatelor de aer conditionat, scad cheltuiele cu reparatiile intrucat piesele functioneaza in conditii optime si nu sunt suprasolicitate, scad cheltuielile cu energia electrica si, totodata, scad cheltuielile cauzate de tratamente si imbolnaviri.

Cum se desfasoara un proces corect si complet de revizie aparate de aer conditionat

In ziua de astazi exista numeroase firme care se ocupa de revizia aparatelor de aer conditionat. Cu toate acestea, sunt putine cele care realizeaza un proces de revizie optima si completa. Pentru a nu plati pentru servicii incomplete sau prestate necorespunzator, o persoana care doreste revizia aparatului de aer conditionat trebuie sa stie ca un proces complet de revizie a sistemului se realizeaza atat la unitatea interioara, cat si la unitatea exterioara.

 1. Proceduri de revizie pentru mentenanta unitatii interioare:
  • Verificarea sistemului de prindere;
  • Verificarea starii generale de functionare;
  • Curatarea filtrelor si prefiltrelor de aer si tratarea acestora cu solutii antibacteriene;
  • Curatarea tuburilor vaporizatorului si tratarea cu substante antibacteriene;
  • Curatarea aripioarelor ventilatorului;
  • Indreptarea fantelor pentru a asigura o buna circulare a aerului etc.
 2. Proceduri de revizie pentru mentenanta unitatii exterioare:
  • Verificarea sistemului de prindere;
  • Verificarea starii generale de functionare;
  • Verificarea presiunii agentului refrigerent si completarea acestuia in caz de necesitate;
  • Verificarea tuburilor prin care circula agentul refrigerent pentru a identifica eventuale fisuri care duc la scaderea nivelului si/sau presiunii;
  • Verificarea compresorului;
  • Verificarea condensatorului etc.

O revizie corecta si completa a aparatului de aer conditionat, realizata in mod profesional, creste durata de viata a sistemelor de conditionare, scade costurile cu energia electrica si cu reparatiile si aduce o stare de bine si sanatate. Programeaza aici o revizie profesionala pentru aparatul tau de aer conditionat.

Testimoniale clienti